Séra fuku



Sakura Sakamoto pasará a ser la nueva hermana de los famoso chicos de… #fanfic # Fanfic # amreading # books # wattpad


SÉRA FUKU
セーラー服


Séra fuku neboli japonské školní uniformy jsou známé nejen v Japonsku, ale také po celém světě. Dnes Vám o nich něco napíši, protože i já je mám v oblibě a jsem zastáncem toho názoru, že bychom je měli zavést i zde u nás. 
   Školní uniforma, která se označuje i názvem sailor fuku, je japonská dívčí školní uniforma, kterou nosí studentky základních, středních a vyšších škol. Poprvé byla zavedena v roce 1921 ředitelkou školy Fukuoka-džo-gakuin  Elizabeth Leeovou, která měla zkušenosti se školními uniformami z doby svého pobytu ve Velké Británii, kde studovala jako výměnná studentka, a to ovlivnilo návrh nových uniforem, které byly navrženy podle vzoru používaných britským Královským námořnictvem.
   Japonský název sérá fuku znamená námořnický oblek – první slovo (sérá) je přejatý anglický výraz sailor (námořník) s japonskou výslovností a druhé slovo (fuku) je obecný japonský výraz pro oblek či šaty.
   Máme dva typy školní uniformy a to zimní a letní. Tyto dvě varianty se od sebe liší délkou rukávů, ale také použitým materiálem. Uniforma se skládá z blůzy spojené s límcem, jak jinak než v námořnickém stylu plus sukně. Na uniformě bývá pak ještě stuha tzv. bolo tie (kovbojské šňůrky) a nebo mašle.


( اسمك ) العضوه الثامنه من فرقة bts ...  صفاتك :-  بارده  تقصفي احسن … #العاطفية # العاطفية # amreading # books # wattpad


Zimní verze

Většinou k uniformám patří i předepsané boty a ponožky či podkolenky. Obvykle se nosívají hnědé nebo černé boty podobné mokasínám a bílá nebo černé podkolenky či ponožky.
   Chlapecká verze školních uniforem se nazývá gakuran, ale o tom bude samostatný článek. 👀 Sérá fuku má velký význam nejen pro samotné japonky, ale také je jimi ovlivněna mnohdy spousta mang a anime, v dnešní době je dost populární nejen pro Otaku, kteří však nosí mnohdy spoustu barevných variant.

Vaše Sadako–chan ~


#academic #style #girl #school #uniform #light #yellow #tops #pleated #skirt #cardigan #sets #japanese #sailor #uniforms #work #wear

Komentáře